Pipolo Vizualizare mai mare

Pipolo

36,97 lei

Indisponibil

Amestecă şi împarte câte 11 cărţi de joc fiecărui jucător; restul cărţilor de joc se pun deoparte, dacă e cazul. Primul jucător le arată celorlalţi jucători o carte de-a sa, cu faţa în sus şi spune cu voce tare ce fel de carte este (blănoasă, fără blană, cu pene sau îmbrăcată).

Ceilalţi jucători pun pe rând câte o carte deasupra cărţii primului jucător, de data asta cu faţa în jos, repetând cu voce tare acelaşi cuvânt spus de primul jucător (de exemplu „blănos”). Pot să te păcălească sau să spună adevărul. Un jucător poate folosi joker-ul pentru a schimba cartea cerută, dar trebuie să aşeze cartea mereu cu faţa în jos (ori pune intr-adevar joker-ul, ori minte că este joker-ul). Apoi numeşte cu voce tare o altă carte (de ex: „fără blană”).

Dacă un jucător se îndoieşte de sinceritatea vreunuia din partenerii săi de joc, poate să strige „Pipolo!” în momentul în care adversarul pune cartea jos. Cartea presupusului mincinos este întoarsă pentru a se verifica:
-dacă a minţit într-adevăr, mincinosul trebuie să ia teancul de cărţi format în mijlocul jucătorilor.
-dacă a spus adevărul, persoana care l-a acuzat că minte trebuie să ia teancul de cărţi.

Jucătorul care ia teancul de cărţi trebuie să joace următoarea carte, punând-o cu faţa în sus. El numeşte cartea pe care a pus-o jos şi jocul continuă. Jocul se termină când unul dintre jucători rămâne fără cărţi de joc în mână.

Detalii despre produs

Statut în cadrul serieiJoc de bază
TematicăDeducţie
TematicăCacealma
TematicăAnimale
Număr de jucători2
Număr de jucători4
Număr de jucători3
Durată de jocsub 30 minute
Vârsta minimă recomandată8 ani
Vârsta minimă recomandată12 ani
Vârsta minimă recomandată10 ani
Vârsta minimă recomandată6 ani
Anul publicării2005
ProducătorDjeco
LimbăFranceză

Recenzii

Cei care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: